Wie zijn we ?

Share

Binnenkort bestaat MACC 60 jaar, samen met een team van 200 medewerkers in Frankrijk, Spanje, Italië, Verenigd Koninkrijk en de Benelux. We staan bekend op de Europese werven via onze geel-groene producten en onze mobiele showrooms. MACC wordt door de vakman uit de bouw herkend als een onderneming met sterke waarden die innoverende, robuuste en ergonomische producten op de markt brengt met de medewerking van professionele toekomstige gebruikers.


Innovatie door en voor de gebruiker.

Bij MACC onstaan de productideeën rechtstreeks door behoefteanalyses en marktonderzoeken op de werven maar eveneens door voorstellen aangebracht door uitvinders.


De gemeenschappelijke doelstelling is het dagelijkse werk van de vakman te vereenvoudigen en te vergemakkelijken. De productie wordt gerealiseerd volgens bepaalde specificatie om aan de meest strike eisen te kunnen voldoen. De meeste producten zijn dan ook gepatenteerd door MACC. De productie heeft plaats in Frankrijk, waardoor een grondige opvolging en controle gegarandeerd is met een kwaliteitsproduct als resultaat.


Meer weten over innovatie bij macc

Een uniek distributiekanaal

De MACC producten worden uitsluitend gecommercialiseerd via de directe verkoop. 110 exclusieve verkopers bezoeken elke dag vakmannen in de bouwsector op de Europese werven met hun mobiele showroom gevuld met demonstratieproducten.


> 160.000 bezoeken worden er jaarlijks gerealiseerd door onze verkoopsploeg


De handdruk MACC: een Europese taal die geapprecieerd wordt

Het verkoopsteam onderhoudt met zijn klanten een echte partner-relatie om zo de beste adviezen en service te kunnen bieden.


Bertrand CUPIF - Jean-Christophe SUSSET - Emmanuel DECHATRE - Patricia MONJALON

Bertrand CUPIF - Jean-Christophe SUSSET - Emmanuel DECHATRE - Patricia MONJALON

Onze 200 medewerkers stellen dagelijks alles in het werk om onze klanten in Europa te bedienen. Het is een ondernemingsproject dat ons al 60 jaar motiveert.

Onze waarden

Naast haar core-business staat MACC achter bepaalde waarden die gebaseerd zijn op een rijke geschiedenis en een sterke cultuur. Dit is de basis van onze verdere ontwikkeling.

De menselijke relaties

Wij streven naar een sterke communicatie met onze klanten én onze medewerkers. Door te luisteren naar anderen wordt iedereen erkend en kan iedereen deel uitmaken van gemeenschappelijk project. Door in dialoog te gaan begrijp je elkaar beter en kan iedere actie of nieuw idee efficiënter uitgevoerd worden.

Het respect

Zowel in onze communicatie als onze opdracht hechten we groot belang aan de betekenis van respect. Respect ten opzichte van elkaar, maar eveneens ten opzichte van onze geschiedenis, onze fundamentele waarden en al onze functionele procedures.

De kwaliteit

Onze slogan "Ijzersterke Ideeën" en onze missie "de werkomstandigheden van de vakman in de bouwsector verbeteren" zijn gebaseerd op ons voortdurend streven naar kwaliteit, zowel wat betreft onze producten als de medewerkers binnen onze groep.

MACC, een constante evolutie

1946
MACC (La Manufacture d'Armes et de Cycles de Chatellerault) ziet het levenslicht. De stichter, Georges LAVRARD, start in Chatellerault met de verkoop van jachtgeweren en naaimachines die ter plaatse vervaardigd werden.
MACC start met het "ontwerpen, ontwikkelen en het commercialiseren van producten die het leven van de vakman vebeteren en vergemakkelijken." Aan de basis ligt de "Univerchelle" een uitvinding van Georges Lavrard. Deze scharnierende ladder was revolutionair en beantwoordde aan alle behoeften zelfs in een trappenhal. Deze uitvinding werd meerdere malen beloond met prijzen. Het was eveneens de tijd van de ontmoeting met Michel SUSSET, die marketingideeën introduceerde binnen de onderneming.
1960
1977
Oprichting van Macc Spanje
MACC komt op de Tweede Beursmarkt van Nantes (en wordt zo het eerste beurgenoteerde bedrijf van de Poitou-Charentes).
1984
1987
Het grote succes in Spanje, draagt bij tot de oprichting van het eerste MACC filiaal in Italïe.
Tijdens de jaren '90 neemt de 2e generatie de fakkel over, met name Jean-François LAVRARD en Jean-Christophe SUSSET.
1990
1997
Oprichting van het filiaal MACC UK Ltd. In het Verenigd Koninkrijk. Overname van MACC Spanje door de hoofdzetel
Oprichting van het filiaal MACC BENELUX in België
1998
1999
MACC overschrijdt de 200.000.000 FFR omzet
MACC viert haar 40 jaar
2000
2006
De familiale aandeelhouders kopen de aandelen opnieuw op, om het familiale karakter te behouden. De hoofdzetel breidt verder uit.
Oprichting van MACC Deutschland.
2007
2010
MACC viert haar 50-jarig bestaan in de bouwsector
Oprichting van een nieuw technisch gebouw om de producttesten te verbeteren, onze mobiele showrooms aan te kleden en onze dienst naverkoop verder te optimaliseren
2012
2014
Opstart Franchising in Engeland
30 jaar MACC Italië en 40 jaar MACC Spanje
2017
Tijdens zijn geschiedenis heeft MACC verschillende prijze gewonnen :
  • - 1963 : Innovatie Oscar in Brussel
  • - 1970 : Apollo Innovatie
  • - 1973 : Internationale Oscar van de Innovatie
  • - 1992 : Trofee voor innoverende onderneming
  • - 1994 : Innovatie Trofee
  • - 1997 : Palmares van de ondernemingen op de 2e markt
  • - 2001 : Ondernemingsprestatie
  • - 2009 : Trofee voor Algemene Prestatie
  • - 2015 : MODULRACK en GALERIE verkozen door het BTP
2018
New website
Launch of the AGRIMACC project Materials for agricultural production (agriculture, viticulture, arboriculture, livestock ...), mechanical products and for the maintenance of buildings
60-jarig bestaan van de MACC
2020

Enkele kerncijfers

3 476 296 €

Kapitaal van de NV met Ondernemingsraad en Directiecomité

44,01 M€

Jaarlijkse groepsomzet in 2020 waarvan 16,12% buiten Frankrijk

2,65 M€

Netto groepsresultaat in 2020

60

productfamilies met 2 innovaties per jaar

Onze symbolen

Our subsidiaries


Bovenaan de pagina
Home page
Maak een afspraak met een MACC-vertegenwoordiger Heeft u een vraag over een product? Gratis opgeroepen worden